Ieri, 28 martie, polițiștii tulceni au intervenit la 38 de evenimente semnalate prin apelul de urgență 112, iar în ultimele 24 ore au fost constatate 3 infracțiuni de natură judiciară. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 36 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.700 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 256 de lei.
Polițiștii au controlat 31 de agenți de pază și 5 societăți comerciale pentru verificarea respectării normelor prevăzute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și Hotărârea de Guvern nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei.
În cadrul activității desfășurate pentru siguranța rutieră, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.000 de lei la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. De asemenea au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
·
Exemplu:
La data de 28 martie a.c, polițiștii Postului de Poliție Mihai Bravu, pe raza localității Mihai Bravu au depistat un bărbat de 47 ani, din localitatea Nalbant, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 400 kg de porumb, în valoare de 256 de lei, fără a avea documente legale de proveniență. În cauză, polițiștii au sancționat contravențional bărbatul pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 400 kg de porumb.
·
În cadrul Programului Național de prevenire ,,Școala Siguranței Tedi,, , polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au desfășurat o întâlnire cu elevii de clasa a I- a de la Colegiul Național Ion Creangă, din municipiul Tulcea privind siguranța pe internet și pentru prevenirea faptelor comise cu violență. Li s-au atras atenția asupra faptului că mediul on-line constituie un punct extrem de vulnerabil pentru tineri. De asemenea, polițiștii au distribuit afișe, pliante, broșuri.
Cei mici au fost receptivi la informațiile primite, fiind atenți atât la recomandările preventive, cât și la cazurile pe marginea cărora s-au purtat discuții.
Activitățile de acest gen vor fi continuate de polițiști pe tot parcursul anului școlar 2017/2018, ca măsură pentru prevenirea delicvenței și victimizării în rândul elevilor.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
,,Chiar nu mai pot!" Cutremurătoare cuvinte! Oare colegii, profesorii au înțeles ceva, au avut vr...
Copil singur neglijat de asazisa lui familie.
Acum se poarta adidasi nu pantofi.
Vitezoman la 73 de ani?
Trebuie luate măsuri mai mari și cât mai repede posibil!
specimenele acestea nu au voi la volan....in fiecare saptamana merg pe acel drum cu bebelus in masin...
''viteza cu care circula era una cu mult peste limita admisă'' Adica peste 70 km/h.
Cauza :viteza, poleiul si cauciucurile uzate. Retineti ca viteza maxima admisa pe anumite sectoare d...
Au deconectat bornele bateriei?
""pentru următorii patru ani."" ?????? Cata siguranta!