Departamentul pentru Luptă Antifraudă confirma legalitatea investițiilor realizate de Consiliul Județean Tulcea prin ADI ITI Delta Dunării
Investițiile realizate prin mecanismul ITI Delta Dunării, s-au făcut cu respectarea condițiilor prevăzute de lege. Corectitudinea acestora a fost confirmată oficial de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF), care a clasat plângerea depusă împotriva Consiliului Județean Tulcea. Potrivit DLAF, în urma verificărilor preliminare, „nu au fost identificate elemente care să ducă la declanșarea unei acțiuni de control“, motiv pentru care ,,lucrarea a fost clasată”.
„Valoarea ITI Delta Dunării a fost de peste un miliard de euro. Din această sumă, 350 de milioane de euro a fost doar investiția în Podul peste Dunăre. Au fost însă, investiții și în Faleza Ivan Patzaichin, în extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Delta Dunării, în drumurile județene, în cultură și în sănătate. Consiliul Județean Tulcea a fost beneficiar al ITI Delta Dunării, a făcut 37 de proiecte, așa cum au făcut aproape toate primăriile din județul Tulcea. Banii aceia, despre care opoziția spune că <<i-a furat Teodorescu>> vedem cu toții unde sunt, au fost transformați în peste 1.400 de proiecte atât în domeniul public, cât și în domeniul privat. Peste 1.000 de proiecte au fost accesate de întreprinderile mici și mijlocii, care s-au extins și s-au dezvoltat, contribuind, astfel la creșterea economică a județului. DLAF a verificat și a spus clar că nu s-a încălcat legea în implementarea proiectelor Consiliului Județean prin mecanismul ITI. Deci, nu este nicio anchetă în desfășurare din partea unei instituții naționale sau europene, contrar celor vehiculate”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
Investițiile Teritoriale Integrale (ITI) reprezintă un mecanism aplicat ca proiect pilot în județul Tulcea. Acesta a reprezentat o reușită extraordinară pentru Tulcea, prin care au fost promovate investiții importante pentru județ, dar și pentru Delta Dunării. Aproape toate proiectele majore în infrastructură, educație, sănătate, cultură, turism au fost inițiate și derulate de Consiliul Județean Tulcea.
Dacă în acest exercițiu, proiectul-pilot din Tulcea nu ar fi funcționat corect în România, nu discutam astăzi despre patru noi ITI-uri – Delta Dunării, Valea Jiului, Țara Făgărașului, Moții Țara de Piatră – și despre un nou apel de finanțare.
„Este ușor să spui că a furat Teodorescu banii, pentru că este campanie electorală si se aduc acuze nefondate. Dar opoziția trebuie să termine cu dezinformările, cu minciunile și să vorbească pe proiectele realizate concret. Greu însă, pentru că nu au ce să ne reproșeze. Este simplu pentru cine este de bună credință să facă un exercițiu de adunare a sumelor din cele peste 1.400 de proiecte finanțate prin ITI Delta Dunării. În prezent, ADI ITI Delta Dunării face demersuri pentru continuarea acestui mecanism, a fost aprobată noua cerere de finanțare, astfel încât tulcenii să poată beneficia de o nouă rundă de proiecte“, a mai precizat Horia Teodorescu.
Surpriza! Jud Tulcea nu are reprezentant (local)din partea PSD in parlamentul Romaniei, oare de ce ...
Domnilor politisti, solicitati constructia unor alveole in zone unde se stie ca se incalca legea ci...
La multi ani, Domnu' Cioro(m)elea! Salutari din metropola Niculitel!.
Cum e normal , Tulcea NU are nici un parlamentar.
Atâția ani a-ți fost la conducerea județului și nu a-ți făcut nimic. Cine vă mai crede?
Scrieti si despre Constantin fost primar?
Asa este Elena. Cand sari din caruta direct in Alfa Romeo vechi de 20 de ani te consideri invincibil...
Pfiuu , nu i-o fi cazut lui Ilie din buzunar?
Eugen, de ce te-as vota? Clontirde nu e usr-ista?
Părerea mea este ca în România 2024 nu mai este posibil sa existe așa ceva oamenii din comunita...