Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat miercuri, 23 mai, la Sala Mihail Kogălniceanu, la ședința Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020, în cadrul căreia s-a prezentat stadiul implementării programului operațional pe fiecare axă prioritară și pe tipuri de instrumente financiare (ITI Delta Dunării, SUERD).
La lucrările conduse de Camelia Coporan, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au participat reprezentanții Comisiei Europene, în frunte cu Carsten Rasmussen, șeful Unității România a Departamentului pentru politică regională și urbană, ai Autorității de Management POR, precum și președinți de consilii județene din întreaga țară.
„Este o onoare pentru noi să găzduim, astăzi, Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020, aici, la Tulcea. Lucrările au început de ieri pe o problematică a județului nostru, au fost dezbateri, lucrări pozitive, care au arătat stadiul în care ne aflăm noi, cei de la Tulcea.
Ne bucurăm de prezența la Tulcea a reprezentanților Comisiei Europene, a domnului Carsten Rasmussen, a reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale, dar și a reprezentanților județelor din România.
Sper că va fi o întâlnire constructivă care ne va lămuri și, în cele din urmă, va corija, în funcție de problemele pe care noi le vom ridica, anumite discrepanțe care se regăsesc în programe și care nu se pliază foarte bine pe dorințele noastre. Trebuie să recunosc sincer, din discuțiile pe care le-am avut ieri, că am văzut o deschidere totală a reprezentanților Comisiei Europene pe problematica ridicată de noi, la Tulcea. Cred că și astăzi vom beneficia de același lucru, fapt foarte important și foarte interesant pentru toți cei care reprezentăm, până la urmă, interesele de dezvoltare a județelor și, ca un tot unitar, a României.
Sunt convins că vom avea lucrări fructuoase și sper să se desprindă toate ideile benefice cu privire la atragerea fondurilor europene, pentru o cât mai bună absorbție, dacă nu maximală, a acestora“, a declarat președintele Horia Teodorescu.
Programul Operațional Regional, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost aprobat de Comisia Europeană în iunie 2015 și reprezintă unul dintre cele mai mari programe de investiții din România, fiind poate cel mai important program pentru autoritățile locale din țară. Din bugetul alocat de FEDR de 6,7 miliarde de euro, în acest moment, Autoritatea de Management POR împreună cu agențiile de dezvoltare regională au lansat 53 de apeluri de proiecte, care înseamnă peste 85% din alocarea programului. Au fost depuse peste 6.700 de proiecte, care depășesc 7 miliarde de euro însumate, din care, în urma evaluării, peste 4.700 de proiecte au fost declarate eligibile.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Scrieti si despre Constantin fost primar?
Asa este Elena. Cand sari din caruta direct in Alfa Romeo vechi de 20 de ani te consideri invincibil...
Pfiuu , nu i-o fi cazut lui Ilie din buzunar?
Eugen, de ce te-as vota? Clontirde nu e usr-ista?
Părerea mea este ca în România 2024 nu mai este posibil sa existe așa ceva oamenii din comunita...
De cate ori merg la Agighiol am inima cat un purice..tot felul de "șoferi"mă depășesc deși vite...
Stiti cat e limita de viteza pe soseaua Tulcea-Agighiol? Maxim 70 km/h . Tocmai din cauza ca drumul ...
De ce credeti ca a construit Ceausescu sisteme de irigatii in Dobrogea? Sa fure unii cetateni tevile...
Total de acord cu cele scrise în scrisoarea deschisă, dar aș aprecia proiecte mai serioase decât...
Draga Razvan,Suntem stupefiati de ceea ce propui.Noi ptr a fi ''alesi'' am platit locurile eligi...