În perioada 1 noiembrie – 4 decembrie 2020 s-a desfășurat la Tulcea proiectul de tineret „Cântecul dobrogean și portul popular pe înțelesul tinerilor!”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea prin Programul de susținere a acțiunilor de tineret. Proiectul a fost implementat de Asociația Culturală „Dorulețul” în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” Tulcea, Asociația Centrul European pentru Diversitate Tulcea și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean – Casa Avramide.
În intervalul 9 – 30 noiembrie 2020 au fost organizate un atelier de canto popular și un atelier de broderie – piese costume tradiționale, fiecare cuprinzând mai multe întâlniri între formatori și membrii grupului țintă, respectiv 40 de cursanți. La atelierul de broderie, fiecare din cei 20 beneficiari a realizat câte o ie. La cursurile atelierului de canto au luat parte 20 de cursanți aleși în urma unei preselecții; îndrumați de un specialist, cei selectați au urmat cursuri de canto, activitățile luând sfârșit cu înregistrarea unui C.D. cuprinzând 20 de piese (câte una de participant), care C.D. multiplicat în 100 de exemplare. La cele două ateliere au participat patru coordonatori. La final a fost organizată o conferință de presă la Casa Avramide – Casa Colecțiilor, în zona muzeală fiind expuse atât iile confecționate la atelierul de broderie, cât și C.D.-urile înregistrate la atelierul de canto.
Din cauza situației actuale provocată de pandemia de Covid-19, s-a lucrat pe serii de participanți, coordonatorii luând toate măsurile pentru atingerea scopului propus. Pentru priceperea și chibzuința cu care i-au instruit pe tineri li se cuvin, așadar, mulțumiri!
Valoarea totală a proiectului a fost de 22.134 de lei, din care contribuția D.J.S.T. Tulcea s-a ridicat la 10.130 de lei, contribuția beneficiarului – Asociația Culturală „Dorulețul” a fost de 1.180 de lei, iar contribuția partenerilor s-a cifrat la 10.824 de lei.
Atât aplicantul, cât și partenerii consideră că a fost îndeplinit obiectivul propus: creșterea gradului de conștientizare a identității naționale pentru un număr de 40 de tineri din municipiul și județul Tulcea, prin asigurarea accesului gratuit al acestora la cele două ateliere ce valorifică tradițiile și obiceiurile dobrogene și românești.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Vai, asta-i descremenare! Nu mai are drept la "luat" (casatorie pe intelesul gagiilor) domnu' RRom?...
Cat a dat pe permis soferita?
Nicio problema! Totul este OK ! Va dati seama ce navala va fi pe noua aplicatie ? N.B Este vorba , d...
Sa va vaccinati ca sa va protejati! Ce ne-am face fara voi?
pot cumpara pizdulice de ursulet panda cu orez!
Care va stiti prosti cu permis cumparat nu circulati pe sosea ca muriti, prostilor!
Dar de ce fugea asa de tare respectivul?
Primul Ioan , dupa ma-sa si acum altul! De ce ?
Iuby!
Nu mai bine se instituie obligarea viitorilor proprietari la prezentarea locului de parcare înaint...