În data de 16 Mai 2018, orele 11:00 a avut loc la sala Mihail Kogalniceanu, din incinta Consiliului Județean Tulcea, seminarul „Delta te provoaca la aventura !” , seminar organizat de Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării împreună cu Ghidul de turism Ionuț Călin.
Scopul acestui seminar este promovarea si pregătirea ghizilor de turism pe Destinația turistică Delta Dunării pentru integrarea acestei destinații în ansamblul principalelor destinații turistice din România, din punctul de vedere al activității de ghid de turism.
Acest seminar vine în completarea unui infotrip desfășurat în perioada 13 – 16 mai 2018, fiind format din peste 30 de ghizi de turism din principalele destinații turistice din România.
Seminarul a fost condus dl. Cătălin ŢIBULEAC, Președinte Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, iar la întâlnire au participat:
– dl. Dumitru MERGEANI, Vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea
– dl. Andaluzia LUCA, Viceprimar al Municipiului Tulcea
– dl. Mălin Matei MUȘETESCU, Guvernator ARBDD
– dl. Marian TUDOR, Director General INCDDD
– dl. Viorel ROȘCA, Director General APNMM
– dl. George VASILIU, Președinte FNGTR
– dl. Ionuț CĂLIN, Ghid de Turism
Pe parcursul desfășurării seminarului s-a discutat despre necesitatea atestării unor ghizi de turism locali, pentru destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord, aceștia având rol de formator și de educare asupra turiștilor.
Ținând cont de frumusețile și specificul fiecărei zone, ghizii de turism trebuie sa fie specializați pe mai multe activități asociate turismului, respectiv ghizi care promovează destinația turistică din punct de vedere peisagistic, ghizi de turism specializați pe ornitologie, ghizi pentru traseele turistice din Rezervația Parcului Național Munții Măcinului, etc. În completare s-a subliniat necesitatea unei asociații de ghizi de turism la nivelul Județului Tulcea, care să pregătească ghizi atât pentru Delta Dunării, cât și pentru Rezervația Munții Măcinului, acest lucru constituind un factor deosebit de important în dezvoltarea turistică a zonei.
În urma discuțiilor, concluziile acestui seminar sunt:
– s-a constatat necesitatea înființării unei asociații a ghizilor de turism din destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord, demers susținut de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Rezervația Parcului Național Munții Măcinului.
– demararea unor proceduri de organizare a unor cursuri de pregătire profesională și atestare pentru ghizii de turism locali, cu specificitate pe turismul deltaic și pe zona continentală din Județul Tulcea.
– implementarea unor standarde în turism și în industria ospitalității și pregătirea localnicilor și a conducătorilor de ambarcațiuni fluviale pentru activitatea de ghid de turism care să conducă la practicarea unui turism durabil responsabil.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Tanara de 19 ani e d-aia care ''taie'' curbele ca asa a invatat ea de la ''jmekeri''.
Eu sunt rus-lipovean. Ce ai cu mine?
''o tânără de 19 ani, din localitatea Luncavița''' Poate a trimis-o Ilie cu ''ceva'' catre vre-u...
Sunt de acord cu acest principiu domnule George însă foarte mulți directori sunt niște dictatori...
Considerăm că din păcate în învățământ profesorii au prioritate în a preda lecția la o la...
Consider că și inspectoarea Pavel Viorica este de vină pentru că tolerează o serie de elevi car...
Sunt la 1 1 2 și spun că mesajele de pe această pagină dacă suntem totuși invitații ar trebui...
După cum am spus eu consider că o serie de inspector sunt de vină pentru că insistă foarte mult...
Important este că aceste mesaje să fie ajunse acolo unde trebuie să se înțeleagă că elevii su...
Eu consider că părerile trebuie să fie deschise și să spună multe despre profesori care nu sun...