Stimate Domnule Ministru,
Țara noastră are un potențial uriaș în ceea ce privește transportul fluvial, însă lipsa unei viziuni coerente și a unor investiții strategice a făcut ca această oportunitate să fie ignorată de-a lungul anilor. Una dintre cele mai importante inițiative pentru modernizarea și eficientizarea transportului fluvial este proiectul Canalului București-Dunăre, o lucrare începută în perioada comunistă și abandonată imediat după 1990, deși se afla într-un stadiu avansat de execuție. În prezent, când Uniunea Europeană promovează tot mai mult utilizarea transportului naval și feroviar pentru reducerea poluării și creșterea eficienței economice, este esențial ca statul român să ia măsuri pentru finalizarea acestui proiect.
Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN), aflat sub egida Consiliului Concurenței, a subliniat recent importanța finanțării lucrărilor la acest canal pentru a conecta Bucureștiul, cel mai mare pol economic și urban al țării, cu Portul Constanța, facilitând astfel transportul mărfurilor și atragerea de noi investiții în logistică, industrie și agricultură.
Pe lângă beneficiile economice directe, amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița ca parte a acestui proiect ar contribui la protejarea împotriva inundațiilor, extinderea irigațiilor și dezvoltarea unor zone piscicole moderne. Cu toate acestea, până în prezent nu a existat nicio decizie clară privind viitorul acestui proiect strategic.
În condițiile în care alte țări europene investesc masiv în infrastructura fluvială și intermodală, România continuă să sufere din cauza unei rețele portuare slab dezvoltate, a administrării fragmentate și a lipsei de coordonare între instituțiile responsabile. Oportunitatea de a integra Canalul București-Dunăre într-o strategie națională coerentă de transport ar contribui semnificativ la reducerea presiunii pe infrastructura rutieră și ar atrage fonduri europene destinate transportului sustenabil.
Având în vedere aceste aspecte, vă rog domnule Ministru să răspundeți la următoarele întrebări:
Solicit răspuns în scris.
Cu respectul cuvenit, Senator Ionel CARP
Deja ne-am lamurit ca nu se face nimic.
”Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN), aflat sub egida Consiliului Concurenței”
Minciuni electorale.
ei nu sunt in stare sa execute nici macar fostele reparatii curente, cu alte cuvinte dragarile , cred ca de cel putin 35 de ani nu am auzit zgomotul facut in timpul dragarii* Probabil se asteapta un an mai secetos decat 2023,cand erau zone unde nu se mai putea naviga, la noi este foarte greu ,unde sunt planurile de altadata,cand nu era DAtara luata mereu prin surprindere,stau si ma intreb ce fel de popor suntem, fara drag de orasul, de tara noastra,,,De ce nu avem sansa sa ne reprezinte si pe noi niste politicieni mai aplicati,mai constiinciosi,mai luptatori, mai indrazneti si fara cap plecat in pozitia DA,AM INTELES,SA TRAITI.
TUCHILĂ MITICĂ am inteles ca e ...membru a unui partid care l-a pus in functie cred ca ptr asa cev...
Ala a furat o gaina din loc Corbu - Constanta pe care a dat-o mita unui consilier local ptr a semna ...
Deci voi ati testat pe oricine indiferent daca a fost beat sau nu. Asta poarta un nume :abuz.Cum...
Cand ''sanctionati'' primarii care in loc sa repare drumurile monteaza semne de circulatie ''drum c...
Acum vor conduce fara permis. Vorbesc serios. Nu au ei treaba.
''Stejaru - Populație (2021) - Total 1.242 locuitori''De ce nu este desfiintata primaria si con...
Unde fuge cel/cea din ''autoturismul''....maro?
Sunt profund miscat. Sa nu uitati ce ati spus aici azi.Schimbarile din intreaga lume va vor matura...
Mergeți și controlați magazinul Profi de la Pelican Tulcea este un focar de infecție în vitrine...
Avansat ca nu a dat comunicat ca nu vom mai incasa taxa de canal ptr ca bratul Chilia va deveni m...