Acest fenomen social global are impact major asupra bunăstării și sănătății fizice și mintale a mamelor care ne-au dat naștere, ne-au îngrijit și ne-au crescut. Motiv pentru care multe instituții legislative internaționale au dezvoltat în ultimele decenii un cadru juridic menit să prevină și să combată agresiunile, să pedepsească agresorii și să ocrotească, să consilieze și să sprijine victimele.
Uniunea Europeană
La 1 octombrie 2023, Consiliul Europei a aderat în bloc la Convenția privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, formulată în 2011, la Istanbul, aceasta intrând automat în vigoare în toate țările ce fac parte din acest organism european. Prin acest instrument juridic, Consiliul a hotărât „să protejeze femeile împotriva tuturor formelor de violență și să prevină, să urmărească în justiție și să elimine violența împotriva femeilor și violența domestică”.
România
Începând cu anii 2000, în România au fost luate măsuri pentru abordarea pe plan juridic și social a acestui fenomen îngrijorător. Cu toate acestea, mulți experți susțin că multe cazuri de violență rămân încă nedeclarate.
2024, ianuarie și februarie. Conform unui comunicat emis de Poliția Română la 24 martie 2024, în primele două luni din acest an polițiștii au fost nevoiți să intervină la 19 077 de cazuri de violență domestică. Majoritatea au fost îndreptate împotriva femeilor și minorilor.
Perspectiva Bibliei
La 29 aprilie 2024, pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova, a fost publicat articolul „Siguranța femeilor – Perspectiva Bibliei”, ca resursă gratuită pentru femeile care au fost victime ale violenței și care au nevoie de vindecare și sprijin. În baza unor versete biblice emoționante, articolul prezintă punctul de vedere al lui Dumnezeu despre femei și ceea ce va face în viitor pentru a opri agresiunile de orice fel asupra femeilor.
În România, acest articol va fi prezentat pe parcursul lunii mai, în format electronic sau tipărit, atât autorităților locale, secțiilor de poliție, unităților de învățământ, penitenciarelor, cabinetelor medicale individuale și altor entități, cât și trecătorilor care se vor opri la bine cunoscutele cărucioare cu literatură amplasate în zonele pietonale intens circulate.
„Biblia oferă multă speranță pentru victimele violenței”, a declarat Ionuț Moraru, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Sperăm ca acest articol să le ajute pe femei să se simtă prețuite, apreciate și sprijinite.”
Pe site-ul jw.org pot fi găsite și alte articole care abordează acest subiect, cum ar fi:
Comunicat de presă
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
''și a ajuns la spital''. Oh nu! Trebuia sa ajunga la puscarie.
Chiar nici în al doisprezecelea ceas nu v-ați dat seama că poporul...lumea ...românii ...tulceni...
Stimate Cioban(u)Când am recunoscut si ce anume?Dacă știi să cauți în arhiva ziarului în ...
Aia din poza nu e ministra muncii? Un yess man a CE!
Celor din „biroul de presă al PSD” le sugerez să aprofundeze mai bine cele recomandate în ar...
''PSD a finalizat''....Si ce a mai facut acest pesede?
Don Zaharcu e fiul D-nei Neviser Zaharcu?
Senatorul Cioromelea a recunoscut ca nu a facut absolut nimic in mandatul acesta. Acum daca va fi al...
DN22E87 e plin de curbe stranse, dealuri , vai , etc. Trebuie multa, multa atentie. Drumul e dificil...
Constatare extrem de gravă: candidatul prezidențial Nicolae Ciucă este analfabet funcțional . A ...