Directorul General al CAS Tulcea Eugenia Vasile clarifică traseul pacienților în context SarsCov2 prin acest mini Ghid și vine în sprijinul acestora cu următoarele
I N F O R M A Ț I I U T I L E
În afara programului de lucru al medicului de familie, pacientul se adresează dispeceratului 112 și va urma procedura indicată de acesta. La fel va proceda și pacientul care nu are medic de familie.
a.1.) rezultat negativ: primește concediu medical pentru afecțiune noncovid;
a.2.) rezultat pozitiv: pacientul va primi o decizie de izolare, va fi contactat de către D.S.P. pentru ancheta epidemiologică și de medicul de familie pentru monitorizare. Deasemenea, pacientul are obligația de a contacta și informa medicul de familie despre situația în care se află, inclusiv cu privire la locul în care a decis să se izoleze. Medicul de familie are obligația luării în evidență a pacientului şi monitorizării stării de sănătate şi va transmite D.S.P. fișa de monitorizare a persoanei izolate.
Decizia de izolare se transmite din aplicatia CoronaForms medicului de familie/ medicului desemnat de D.S.P (dacă pacientul nu are medic de familie) și pacientului.
Concediul medical de izolare se eliberează de medicul de familie pentru 14 zile (51/24/64);
Concediul medical se acordă de medicul curant din spital atât pentru perioada internării cât și la externare dacă se consideră necesar (51/24/64). Medicul de familie poate prelungi concediul medical conform scrisorii medicale pentru aceeași afecțiune.
Pacientul pozitiv cu diferențe între ziua recoltării și ziua internării:
Certificatul de concediu medical se acordă de medicul de familie, în baza documentului eliberat de D.S.P care cuprinde informații referitoare la data recoltării primei probe, data confirmării bolii infectocontagioase și data internării persoanei bolnave.
Decizia de carantină se transmite din aplicatia CoronaForms medicului de familie și fiecărei persoane așa cum a fost identificată și stabilită de D.S.P în urma anchetei epidemiologice. Concediul medical de carantină (07/994) se eliberează de medicul de familie dacă nu dezvoltă simptome în cele 14 zile. Dacă se pozitivează, se urmează traseul pacientului pozitiv, este întrerupt concediul de carantină, urmând a primi concediu medical pentru izolare.
Certificatele de concediu medical pentru carantină si/sau izolare se eliberează lunar sau după ultima zi a încetării perioadei de carantină și/sau izolare, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării perioadei de carantină și/sau izolare.
Certificatele de concediu medical se pot solicita şi elibera după caz, şi prin mijloace de transmitere la distanță. Formularele originale ale certificatelor de concediu medical se depun de către persoana asigurată la plătitorii de indemnizații de asigurări sociale de sănătate, în termen de 30 de zile calendaristice de la data eliberării acestora.
Cu gânduri de sănătate tuturor,
Director General, Vasile Eugenia
Notă: Numerele de telefon ale medicilor de familie din municipiu și județ sunt cele afișate pe site ul CAS Tulcea, www.cnas.ro/castl/
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Autoritățile, ori sunt incompetente, ori sunt lase...
Foarte urat. Prost pregatiti si dezinteresati. Doi pescari cu o plasa de pesti se descurcau mai bine...
Am fost elev scum 40 de Ani si nu exista comisii si comitete de elevi.Puneti mana pe carte si mai...
Nea Ilie, mai pune mâna pe regulament...
Unitatea e carniprod km 5. Sunt si acum epavele acolo.
Soferul depasit nu s-a asigurat. A considerat ca daca semnalizeaza e in regula .A dat de doua ori di...
Intre timp in Romania.........................Conform datelor recente, datoria publică a țării a ...
Ala de 20 de ani abia se tinea pe picioare . Era beat si drogat.
Este normal ce se intampla . Pietonii nu se asigura si tasnesc pe zebra .
Interesant cum a putut intretine relatii sexuale cu un copil! Cum naiba a reusit sa "intre"? Sau vio...