Dureri articulare: 5 remedii utile
Durerile articulare sunt comune și pot fi cauzate de numeroși factori, inclusiv traumatisme, boli (precum artrită) sau îmbătrânirea prematură a aritculațiilor. Iată cinci remedii utile pentru a ameliora disconfortul pe care îl simți din cauza acestora!
Există multe opțiuni pentru gestionarea durerilor articulare, printre care se află și antiinflamatoarele [1]. Discută cu medicul tău despre o schemă de tratament adecvată. Poți găsi medicamente fără rețetă în farmacia online Dr.Max, atât naturiste, cât și suplimente alimentare.
Este important să consulți medicul înainte, pentru a îți face recomandări care să se adreseze punctual necesităților organismului tău și care să nu interacționeze cu eventuale tratamente pentru alte afecțiuni sau să ducă la apariția unor efecte secundare nedorite.
Exercițiile fizice cu un grad scăzut de dificultate, precum stretchingul, și plimbările ușoare pot fi eficiente în cazul durerilor articulare, deoarece contribuie la reducerea rigidității și la întărirea ligamentelor.
Este benefic să consulți medicul și cu privire la gradul de intensitate și de frecvență a exercițiilor fizice, pentru a te asigura că se potrivesc organismului tău și că eviți dezvoltarea unor eventuale complicații.
Masajul reflexogen și aplicarea unor comprese calde sau reci asupra zonelor în care simți durere pot avea rol în ameliorarea lor. În funcție de caz, ai putea purta un corset sau o orteză specială, cu scopul de a îți oferi mai multă susținere. Discută cu medicul și depre astfel de opțiuni.
Odihna adecvată și relaxarea sunt importante pentru ameliorarea simptomelor cauzate de durerile articulare. Utilizarea unui dispozitiv de masaj local sau a unui scaun de masaj pot spori nivelul relaxării și la reducerea nivelului durerilor.
Adoptă o dietă sănătoasă și menține-ți greutatea în parametrii considerați optimi. Acumularea kilogramelor poate mări presiunea asupra ligamentelor, iar în acest mod, crește și intensitatea durerilor articulare. [2] Alege să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, atât pentru a evita intensificarea durerilor, cât și pentru a îți îmbunătăți starea generală de sănătate.
În unele cazuri, interventiile chirurgicale pot fi necesare pentru tratarea anumitor tipuri de dureri articulare. Aceste proceduri implica implanturi artificiale, eliminarea unei articulații sau a unui blocaj în zonele articulare pentru a ameliora simptomele. Înainte de a recomanda intervențiile chirurgicale, medicii analizeaza factori precum nivelul durerii și mobilitatea limitata a pacientului.
Există mai multe cauze pozibile ce pot avea drept consecință prezența durerilor articulare. În cele mai multe situații, astfel de dureri și disconfort sunt comune și nu necesită spitalizare. [2]
Înaintarea în vârstă este una dintre principalele cauze ale durerilor articulare. Odată cu trecerea anilor, cartilajele din articulații se deteriorează și se uzează, ceea ce poate duce la dureri și disconfort local. În plus, articulațiile devin mai puțin elastice, iar schimbările hormonale pot provoca inflamație și rigiditate.
Greutatea corporală excesivă poate provoca, de asemenea, dureri articulare. Atunci când există prea multă greutate pe articulații, acestea sunt supuse unei presiuni constante, care poate duce la durere si disconfort.
Alte afecțiuni medicale pot cauza dureri articulare. Unele tipuri de artrită pot provoca inflamație cronică a articulatiilor, ceea ce determină apariția durerilor. Guta este un alt exemplu de afecțiune ce poate provoca inflamații și dureri ale articulațiilor.
Identificarea cauzelor specifice ale durerilor articulare va permite stabilirea tratamentului adecvat pentru gestionarea simptomelor. Din acest motiv, persoanele care experimentează simptome neobisnuite alături de durerile articulare sau dacă simt durere intensă și cu un caracter permanent, ar trebui sa se adreseze medicului, pentru consult medical amanunțit.
Automedicația nu este recomandată. Respectă întotdeauna recomandările medicului, atât în privința medicamentelor care contribuie la ameliorarea durerilor articulare, cât și în legătură cu abordarea unui stil de viață sănătos, ce include o alimentație echilibrată și un nivel de mișcare optim organismului tău.
Surse de referință:
(Sursă foto: shutterstock.com)
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Probabil statea pe facebook.
Verificati starea tehnica a masinii. Spun unii ca s-a rupt bieleta de directie. Masina are 21 de a...
Domnule Ciobanu Mircea, imi pare rau ca nu sunteti de acord cu denumirea drumul mortii dar acest luc...
Eu i-as anula permisul pe 10 ani fara drept de a sustine examen de redobandire.Daca este descope...
''Pun pariu că sunt țigănuși de până în 13-16 ani. Ăștia se comporta ca niște animale scă...
Tineri fara minte. E plin de ei!
Deci, NU MAI POT !!! Cum să mă faci prost, "BĂ, GEORGE" ? Dacă infrastructura e veche de ce s au...
Mai oameni buni, ce vina are primarul ? El face parte din "politic" ... acelasi politic, care, de la...
Doar prostii dau vina unii pe alții. Ce poate face un primar unei canalizări proiectate și execut...
''nenorocirea a avut loc pe drumul Tulcea – Agighiol, numit și drumul morții''Nu mai numiti as...