Sâmbătă, 14 mai, începând cu orele 14.00, Penitenciarul Tulcea a continuat susținerea celei de-a doua sesiuni din Proiectul de activitate „Personalităţi locale – modele de viaţă şi surse de potenţare a valorilor sociale”. Ca și în cazul acțiunii precedente, întâlnirea cu personalităţi din comunitate presupune oportunitatea de a oferi modele de viaţă, pentru persoanele condamnate aflate în detenţie.
Beneficiarii acţiunii au fost 25 de deținuți clasificați în regimul de maximă siguranță. Participanții formează un grup eterogen din punctul de vedere al anilor de studii, iar, din punctul de vedere al infracțiunilor pentru care au fost condamnați, sunt pedepse cuprinse între 3 ani și condamnare pe viață.
Invitații specialiau fost dl. Paul Prisada – Director al Televiziunii locale AccentTV, rafinat și boem artist din lumea muzicală, culturală și mass-media și dl. Chiriac Ion – colonel în rezervă, fost director al Penitenciarului Tulcea pentru o perioadă de 18 ani. Cele două personalități au fost remarcate de specialiștii sectorului Asistență Psihosocială din penitenciar, urmare a rezultatelor înregistrate de aceștia în decursul anilor, pe raza comunității în care trăiesc și își desfășoară activitatea zilnică. Incursiunile prin istoricului de viață a celor doi invitați vor constitui, cu siguranță, modele autentice și motivații pentru cei care plătesc după gratii nereușita lor în viață.
Proiectul este inițiat de Administrația Națională a Penitenciarelor, având ca beneficiari deținuții custodiați, și are drept scop conferirea de modele comportamentale și experiențe autentice de viață care pot constitui un exemplu bun de urmat. Întâlnirea organizată în Penitenciarul Tulcea va fi coordonată de Subcomisar Rotaru Ionuț – ofițer specialist Asistent social și Inspector principal Matei Teodor – ofițer specialist psiholog și urmărește promovarea adevăratelor valori sociale și dezvoltarea unor calități umane precum: dorința de cunoaștere și perfecționare, munca, studiul, perseverența, corectitudinea și pasiunea, în rândul persoanelor condamnate penal pentru creșterea șansei de reabilitare socială, după efectuarea sancțiunilor penale.
Prima sesiune a aceluiași proiect a fost susținută în data de 26 aprilie, pentru un alt grup de deținuți din regimul închis, având ca invitați speciali pe dl. Ilie Ștefan – Primar al comunei Luncavița, jud. Tulcea și dl. Adrian Popa – Președinte Asociația ”Mâini Întinse” din Tulcea. Finalul acelei întâlnirii concluziona câteva elemente care vor putea contribui substanțial la schimbarea destinului fiecărui om indiferent de condiția prezentă în care se află: educația, spiritualitatea – Dumnezeu, familia, prietenii, oamenii și munca – 200% din ”fișa postului”.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Trebuie mers și la restaurant pe faleza ....mai ales acolo lângă gara .... sa vedeți acolo evazi...
Ce părere am? Să-i dea cineva sfaturi legat de ținută ăluia din capul trebii, că se-mbracă pr...
''Nicușor Dan marchează începutul unei etape de maturitate și responsabilitate pentru România...
Apropo de analfabetism. Înaintea județului nostru sunt Teleorman, Ialomița, Giurgiu... Haida, de!...
Modernizati și transportul în delta. Ok! Dar, ce facem cu analfabetismul din județ? Vedeți stud...
M-AR INTERESA PROGRAMUL DE MASTER ÎN DOMENIUL ECOLOGIEI ȘI PROTECȚIEI MEDIULUIPOATE ÎMI PUTE...
Drumul spre Chilia cînd aveți de gînd să-l faceți cît de cît mai bun să nu ne mai rupem maș...
https://www.contributors.ro/drumul-ecologic-transdelta-partea-intai-diagnosticul/https://www.contr...
Daca sta politia o saptamana pe strazi nu mai are unul permis in tot orasul.
Daca va tineti lenjeria pe voi si nu schimbati partenerii nu va imbolnaviti de HPV.