Născut la data de 18.03.1975 în Tulcea, este absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” arma jandarmi. A ales o carieră militară considerând că jandarmeria este o armă cu tradiție și că ar putea avea un cuvânt de spus în rândul tinerei generații prin exemplul personal. De-a lungul carierei și-a desfășurat activitatea în cadrul Unităţii 0495 Cernavodă şi mai apoi la I.J.J. Tulcea în cadrul subunității de pază și protecție instituţională.
Zilele acestea, intr-o perioadă de repaus între două maratoane a găsit un moment pentru a ne prezenta câteva aspecte din viața sa extraprofesională.
De ce atletismul şi mai ales proba de maraton sau semimaraton, care este una foarte solicitantă? A răspuns amuzat că ar fi fost prea simplu să aleagă viteza, că a fost o provocare atât fizică dar mai ales mentală. Fiecare concurs la care participă este o lecţie din care mereu învaţă câte ceva, fie că este vorba despre propriile limite, fie despre oamenii pe care îi întâlneşte. În 2016 s-a înscris la clubul de atletism CSM Danubiu Tulcea unde sub îndrumarea marii campioane a României la atletism, doamna Elena Fidatov, în jumătate de an a ajuns vicecampion naţional la categoria sa de vârstă, în probele de 1500 si 5000 de m.
Anul 2017 a fost unul spectaculos, obţinând rezultate remarcabile: 2 medalii de bronz la atletism- 1500 şi 3000 m în sală, locul 3 la Maratonul pe nisip de la Constanţa, locul 3 la Semamaratonul Porţile Deltei şi Maratonul Deltei, locul 4 la Maratonul Zăpezii Râşnov,locul 5 la Campionatul Naţional de Maraton Masters, locul 1 la fiecare cros local şi locul 3 la Triatlonul Tulcea.
Toate competiţiile la care participă sunt extrem de solicitante din punct de vedere fizic şi nu de puţine ori a crezut că nu va trece linia de finish, dar spune: “Puterea de a-ţi gestiona durerea în timpul unui maraton influenţează direct rezultatul. Şi stiu că la sosire mă aşteaptă “ea”, îi simt respiraţia şi privirea printre sutele de spectatori iar asta îmi dă putere să termin orice cursă”. Ea este soţia lui, Veronica, care îi este mereu alături, fiind pentru el impresar, asistent personal şi chiar medic. Le este recunoscător atât ei cât şi fetiţei lui Loredana pe care le consideră forţa, puterea şi impulsul de a continua orice şi-a propus.
Fiecare competiţie are frumuseţea ei dar Sorin spune că momentul care l-a emoţionat cel mai mult a fost atunci când a reprezentat România la Balcaniada de atletism Masters din Novisad, Serbia şi a fost intonat imnul de stat. De altfel, poartă cu mândrie echipamentul sportiv inscripţionat „Jandarmeria Tulcea” şi toţi sportivii din ţară îl ştiu drept „Jandarmul”.
Dacă în misiunile specifice jandarmeriei şi în competiţiile sportive găseşte adrenalina, pictura şi sculptura sunt activităţile care îi oferă prilejul de a petrece timp cu fetiţa lui, căreia i-a transmis dragostea pentru artă şi firea altruistă a sa. Pictează pe pânză, în ulei sau cu vopsele acrilice şi sculptează în lemn diferite specii de păsări din Delta Dunării. Nu de puţine ori a donat sumele obţinute în urma vânzării sau licitării tablourilor pentru cauze nobile, pentru ajutorarea copiilor bolnavi.
Le mulţumeşte tuturor oamenilor din spatele lui, pe care îi numeşte „echipa mea”: familia, antrenoarea, conducerea I.J.J. Tulcea şi colegilor care îl sprijină mereu, fiind greu sa obţii performanţă fără o susţinere morală şi financiară.
„Sunt mândru că sunt jandarm, că reprezint I.J.J. Tulcea şi Jandarmeria Română”.
Pentru noi toţi Sorin este un exemplu, o lecţie de respect, onoare, muncă, perseverenţă, ambiţie şi îi mulţumim pentru fiecare victorie dedicată şi nouă.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Sper să fie un salariu "competitiv". Multinaționalele oferă un salariu atractiv plus bonusuri. Nu...
Cu ce a fost prins?.....cu Pistol?
Fata respectivă dă bine cu pumnul mai ales că practică voleiul
"Nimeni nu-i mai presus de lege" sună bine pe hârtie dar în România acest lucru este o utopie. ...
A sosit toamna, am început să numărăm victimele. Stai să vezi ce va fi pe șoselele patriei dup...
'''nu a acordat prioritate de trecere unui minor în vârstă de 17 ani care traversa regulamentar''...
Foarte multi neatenți conduce pe străzile României find noapte raza de vizibilitate scade cred c...
Conform GDPR, nu avem voie sa dam nume cat timp nu exista o sentinta definitiva. Asta yice legea
Condoleanțe familiei !!! Și păcat , dar voi cei care publicați anunțuri și știri Spune-ți nu...
Cunosc cartierul vest noaptea e bezna acolo pe str constructorilor.nu se baga nimeni acel copil îl ...