Jocurile de noroc pot fi considerate și jocuri psihologice. Deși nu trebuie să gândești prea mult la un joc precum ruleta, iar totul se reduce la noroc, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Psihologia este mai importantă decât pare la un asemenea joc, iar astăzi, îți vom arăta totul despre acest aspect.
Vom discuta despre mai multe elemente cheie ale psihologiei ruletei. Acest joc este rapid, plin de suspans și imprevizibil. Dar chiar dacă nu ții cont de psihologia lui, tot te poți distra la maxim. Dar pentru o strategie de pariere cât mai bună, îți recomandăm să iei în considerare câteva lucruri esențiale.
Daă nu te-ai mai jucat la ruletă până acum sau nu ai multă experiență, îți recomandăm să începi cu ruleta online. Cazinourile online îți oferă o sumedenie de jocuri de acest tip și poți să beneficiezi de multe promoții, chiar și de un bonus fără depunere.
La jocul de ruletă, biasul cognitiv ne poate împiedica să judecăm limpede și rațional. Astfel, apar erori de judecată și vom lua decizii greșite la joc. Biasul cognitiv este o capcană mentală cu care ne facem idei preconcepute. Acesta este o eroare de procesare a gândurilor proprii.
Un element cheie al biasului cognitiv este eroarea jucătorului. Aceasta apare atunci când luăm decizii care se bazează pe rezultatele anterioare.
Atunci când joci la ruleta europeană, șansele ca bila să pice pe orice poziție sunt de 1 la 37. Pentru ruleta americană, șansele sunt de 1 la 38, pentru că are 38 de poziții. Să zicem că bila a picat de 3 ori la rând pe același număr. În acest caz, mulți jucători ar fi tentați să pună pariu pe acel număr.
Dar rundele anterioare nu au legătură între ele, așa cum nu au nici cu runda care urmează. Șansele ca bila să pice și a patra oară pe același număr sunt, în realitate, tot 1 la 37 sau 38 pentru ruleta americană.
În aceeași idee, multe jocuri de ruletă online au afișate numerele calde și numerele reci. Numerele calde sunt cele care au ieșit de cele mai multe ori în ultimele runde, iar cele reci sunt numerele care au fost câștigătoare de cele mai puține ori. Dar această informație este doar pentru statistică. Altfel, este irelevantă și nu trebuie să-ți faci o strategie pe baza lor.
La un joc atât de rapid și de dinamic cum este ruleta, emoțiile sunt puternice. Jocul de ruletă cauzează o largă varietate de reacții, de la cele benefice și pozitive la cele negative. Atunci când câștigi, te vei simți bine. Dar când pierzi, intervin frustrările.
Mai mult decât atât, în funcție de rezultatele pariurilor tale, poți trece rapid de la o stare la alta. Această trecere poate deveni stresantă după un timp. Din cauza emoțiilor negative, dar și a stresului acumulat, pot interveni greșeli.
Începi să iei decizii iraționale, să devii impulsiv și să pariezi sume mai mari în încercarea disperată de a câștiga. Dar poți intra într-un cerc vicios în care vei suferi pierderi și mai mari și vei continua să mărești miza.
De aceea, este foarte important să-ți stăpânești emoțiile în timpul jocului de ruletă. Dacă îl lași să te copleșească, vei avea numai de suferit.
Consumul de alcool nu este recomandat atunci când joci. Acesta îți afectează dispoziție, emoțiile și ca o consecință, deciziile la joc. Pe de altă parte, te poate binedispune și îți va face experiența mai plăcută la joc, mai ales dacă vei câștiga.
Totuși, pe termen lung, nu este o idee bună să consumi alcool. Oricum, îți va afecta deciziile, iar în cazul unei serii de runde pierdute, te poate duce ca în situația descrisă în capitolul anterior.
Întrucât ruleta se bazează numai pe șansă și noroc, nu ai cum să influențezi rezultatul rundelor. Chiar și așa, unii jucători au impresia că pot contribui cumva la numărul care va fi ales de bila ruletei. La fel ca eroarea jucătorului despre care am vorbit mai sus, și acesta este un bias cognitiv.
Iluzia controlului derivă din superstiția numerelor norocoase. Dacă aceste numere ies într-adevăr la ruletă, o vor pune pe seama actului lor de control – au ieșit doar pentru că sunt numerele lor norocoase.
Desigur, la ruletă nu poate exista un asemenea control. Trebuie să ne împăcăm cu ideea că nu noi decidem pe ce poziție aterizează bila. Chiar și în cazul unei serii bune, poți avea impresia că „ești pe val” sau „ești în formă”. Această atitudine este greșită și poate duce la o încredere prea mare în șansele tale.
Psihologia jocului de ruletă poate veni cu câteva erori de judecată. Am vorbit despre eroarea jucătorului și despre iluzia controlului, două biasuri cognitive des întâlnite la cei care joacă la ruletă. Emoțiile trebuie și ele stăpânite, iar alcoolul trebuie consumat cel mult cu moderație.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Lasa Don Tarnacop ca nu ti se datoreaza tie toate astea.
Surpriza! Jud Tulcea nu are reprezentant (local)din partea PSD in parlamentul Romaniei, oare de ce ...
Domnilor politisti, solicitati constructia unor alveole in zone unde se stie ca se incalca legea ci...
La multi ani, Domnu' Cioro(m)elea! Salutari din metropola Niculitel!.
Cum e normal , Tulcea NU are nici un parlamentar.
Atâția ani a-ți fost la conducerea județului și nu a-ți făcut nimic. Cine vă mai crede?
Scrieti si despre Constantin fost primar?
Asa este Elena. Cand sari din caruta direct in Alfa Romeo vechi de 20 de ani te consideri invincibil...
Pfiuu , nu i-o fi cazut lui Ilie din buzunar?
Eugen, de ce te-as vota? Clontirde nu e usr-ista?