Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, alături de viceprimarul Petre Marinescu şi alţi câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, au participat vineri, 13 aprilie, la Sala Mihail Kogălniceanu, la conferința „Importanța parteneriatului public – privat și rolul asistentului social în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale la nivel comunitar – oportunități și provocări“. Evenimentul organizat de Consiliul Județean Tulcea și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Sucursala Teritorială Tulcea este prilejuit de Campania națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată „România se ridică în picioare pentru asistența socială“.
„Vă mulțumim pentru invitație, domnule președinte Doru Buzducea, și vreau să vă transmit salutări în numele domnului președinte Horia Teodorescu. Ne aflăm, din păcate, într-un moment de cumpănă în România în ceea ce privește situația asistenței sociale, discutam cu domnul președinte despre greutățile anului trecut, despre realitățile crude din acest an și despre rolul asistentului social în viața fiecăruia dintre noi. Din perspectiva conducerii Consiliului Județean, am spus că vom face tot posibilul pentru a sprijini activitatea asistenților sociali. Aici, la Tulcea, ați găsit unul dintre cele mai bune colegii din țară, i-ați lăudat, merită să fie lăudați și aș dori ca acest proiect să fie unul de succes“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.
„Înainte să devin viceprimar şi să îmi fie încredinţată misiunea de a coordona activitatea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea, soarta mi-a oferit prilejul să aflu cât de importante sunt serviciile sociale pentru cetăţeni atunci când un membru al familiei mele a avut nevoie de asistenţă de specialitate datorită vârstei şi bolii. Afecţiunea şi dorinţa noastră de a-l ajuta nu au fost suficiente ca să îi asigurăm sprijinul şi supravegherea permanentă, şi viaţa sa era în pericol. Am înţeles pe „pielea” mea că este important ca în toate unităţile administrativ teritoriale să existe compartimente de asistenţă socială competente şi centre speciale, pentru a da dreptul la o viaţă demnă şi liniştită celor aflaţi în nevoie.
Atunci când mi-am început activitatea în cadrul Primăriei municipiului Tulcea mi-a fost delegată competenţa de coordonare a structurii de asistenţă şi protecţie socială condusă de doamna Ştefana Zibileanu şi am înţeles cât de dificilă este misiunea acestei instituţii.” – a spus viceprimarul Petre Marinescu.
Scopul conferinței a vizat valorizarea profesiei de asistent social, informarea cu privire la aspectele legislative pentru buna funcționare a compartimentelor de asistență socială, dezvoltarea de noi servicii sociale în comunitate, cât și atragerea atenției asupra nevoii angajării asistenților sociali în cadrul serviciilor sociale, mai ales în mediul rural, unde problemele sociale sunt tot mai diversificate.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Dacă a fost construită din fonduri ale Companiei Naționale de Investiții, de ce apare sigla ERBA...
Deja ne-am lamurit ca nu se face nimic.''Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN), afla...
Da cu siguranta trebuie sa participam si la aventuri in Jijila!
cel mai smecher baiat, dar din pacate nu este un om de incredere, deoarece imi datoreaza o shaorma d...
Cu ce-am greșit din zisele lui Ion Rațiu? Cred ca chiar ma aflu in interiorul celor spuse de ilust...
Pădurare, ai început frumos și ai sfârșit dând cu oiștea-n gard... Democrația presupune drep...
''cultura africană tradițională'' ??? Serios? Ati fost ... acolo? Eu am fost!
Iarăși accidente de la gazeta de perete a Politiei! Dar acum vreo două săptămâni a sosit în o...
Bine punctat, Vlad!!!
@Vlad banuiesc ca esti tulcean. Nu e productiv sa dai din gura pe modelul ''tipar''. Fa ceva sa indr...