Un TIR a derapat pe noroi şi s-a înfipt într-un copac. Şoferul are piciorul zdrobit
În noaptea de duminică spre luni, la ora 02.10, pe drumul judeţean 229A, între localităţile Poşta şi Teliţa a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane.
Un bărbat de 33 de ani, din Feteşti, în timp ce conducea un autotren spre Teliţa, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu noroi, din urmă ploilor de peste zi, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune frontală cu un copac.
Impactul a fost foarte puternic şi şoferul a fost rănit destul de serios. Fiind singur, acesta a reuşit cu un ultim efort să sune la 112 şi să anunţe accidentul.
Serviciul rutier şi Ambulanta Tulcea au ajuns la faţa locului, după care omul cu un picior zdrobit a fost transportat la spitalul judeţean şi operat.
Medicii vor evalua starea sa şi dacă, în această dimineaţă, aceasta nu se va ameliora, probabil că va fi trimis la un spital din ţară, pentru investigaţii mai amănunţite.
CONVENŢIA TIR a fost încheiată la Geneva, în anul 1975.
România a aderat la Convenţia TIR prin Decretul Consiliului de Stat nr. 420 din 1979, publicat în Buletinul Oficial nr. 98/10.12.1979.
Operaţiunea TIR permite transportul marfurilor efectuat fără descărcare şi reîncărcare, peste una sau mai multe frontiere, de la un birou vamal de plecare al unei părţi contractante până la un birou vamal de destinaţie al unei alte părţi contractante, sau al aceleiaţi părţi contractante, în vehicule rutiere, ansamble de vehicule sau în containere, cu condiţia ca o parte din traseu între începutul operaţiunii T.I.R. şi terminarea ei să fie un traseu rutier.
Mărfurile circulă sub acoperirea unui carnet TIR, care are dublă valoare: declaraţie vamală de tranzit şi document de garanţie. Acest carnet este eliberat transportatorilor de către asociaţiile garante agreate de autoritatea vamală din fiecare ţară semnatară.
În urma amendamentului Convenţiei TIR, intrat în vigoare în anul 1999, accesul transportatorilor la regimul TIR este agreat de către autoritatea vamală.
Începand cu 01 ianuarie 2007, România în calitate de stat membru aplică Conventia TIR cu respectarea particularitatilor aferente, respectiv Uniunea Europeana este considerat un singur teritoriu din punct de vedere al utilizarii regimului TIR. În acest sens, carnetul TIR poate fi utilizat în Uniunea Europeană atunci când:
operaţiunea TIR începe în afara UE şi se încheie în UE;
operaţiunea de tranzit începe în UE şi se încheie în afara UE;
operaţiunea începe şi se încheie în afara UE, cu tranzitarea teritoriului UE.
operaţiunea începe şi se încheie în UE, cu tranzitarea unei ţări terţe, care este parte contractantă a Convenţiei TIR.
Dobitocul ăla merita o bătaie soră cu moartea.Sper să o primească cât de curând.
Ar trebui ca părinții să nu-și mai de-a copii la școală de la 6 ani, ca să aibă cei 7 an...
Toată stima pentru acest OM!
S-au modificat ieri
Am trecut prin intersecție și nu este obligatoriu înainte, este doar sens unic, cum era și înai...
O prostie după părerea mea, la urcare de pe TimiÅŸoarei au pus STOP dar nu prea înÈ›eleg de ce cÄ...
O mare prostie cu sensul unic de la Geamie .Sa ne stricam masinile pe piatra cubica!
Aceasta casa veche imi apartine mie si familiei mele eu sunt biatul acela de 9 ani
Toti cei din Prefectura,Primarie ,Consiliul judetean si servicii deconcentrate sa beneficieze de pen...
Masura trebuie facuta cu cap ,Ce te faci in delta unde s_au pensionat profesori, doctori ,de unde ma...