În perioada 01.08.2024-31.01.2027 ASOCIAȚIA MÂINI ÎNTINSE în parteneriat cu ASOCIAȚIA AI ÎNCREDERE și ASOCIAȚIA PENTRU SPRIJIN ÎN DEZVOLTAREA ECONOMIEI SOCIALE – INCUZIUNE, RESPONSABILITATE COOPERATISTĂ, ANTREPRENORIAT SOCIAL (IRCAS) implementează proiectul Urban EcoSocial cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN PLUS prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027, Prioritatea 4 Antreprenoriat și economie socială / Obiectiv Specific ESO 4.1, Acțiunea 4a.2, în baza Contractului de Finanțare nr. 6516 OIRSE 27.07.2024, cod SMIS 308499.
Scopul proiectului este desfășurarea de activități independente în sectorul economiei sociale, prin furnizarea unor servicii integrate de sprijin, concretizate în parcurgerea unui program de formare profesională în antreprenorialul social și a unor programe de consiliere antreprenorială specializată în domeniul economiei sociale, pentru îmbunătățirea accesului la piața muncii a 136 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârsta de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, sprijin materializat în înființarea a 22 structuri sustenabile de economie socială în localitățile urbane din Regiunea Sud-Est, Județele Brăila, Constanța și Galați.
Cu ocazia lansării proiectului Urban EcoSocial, participanții au primit cu bucurie informațiile legate de locul și rolul Economiei Sociale pe scena Antreprenoriatului în zona urbană, au adresat întrebări despre oportunitățile de informare și instruire în domeniu și, chiar, au confirmat interesul pentru a se înscrie în Grupul Țintă a proiectului.
Aria de desfășurare a proiectului cuprinde localitățile urbane din Regiunea Sud-Est, Județele Brăila, Constanța și Galați unde, în urma activității de informare, se va constitui un Grup Țintă, aceștia vor beneficia de formare profesională în antreprenoriat social iar. Va avea loc un concurs de planuri de afaceri în economie socială și câștigătorii vor înființa 22 noi Întreprinderi sustenabile de economie socială.
Cele 22 noi Întreprinderi de Economie Socială vor crea 136 locuri de muncă, pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, intervenție derulată pe durata a 30 luni.
Valoarea totală a proiectului: 14.890.186,10 RON din care FSE+ 12.656.658,19 RON și Buget Național 2.233.527,91 RON
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
Dacă a fost construită din fonduri ale Companiei Naționale de Investiții, de ce apare sigla ERBA...
Deja ne-am lamurit ca nu se face nimic.''Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval (CSDN), afla...
Da cu siguranta trebuie sa participam si la aventuri in Jijila!
cel mai smecher baiat, dar din pacate nu este un om de incredere, deoarece imi datoreaza o shaorma d...
Cu ce-am greșit din zisele lui Ion Rațiu? Cred ca chiar ma aflu in interiorul celor spuse de ilust...
Pădurare, ai început frumos și ai sfârșit dând cu oiștea-n gard... Democrația presupune drep...
''cultura africană tradițională'' ??? Serios? Ati fost ... acolo? Eu am fost!
Iarăși accidente de la gazeta de perete a Politiei! Dar acum vreo două săptămâni a sosit în o...
Bine punctat, Vlad!!!
@Vlad banuiesc ca esti tulcean. Nu e productiv sa dai din gura pe modelul ''tipar''. Fa ceva sa indr...