În urmă cu nouă ani, ziua de 14 noiembrie a fost recunoscută la nivel național: legea privind instituirea Zilei Dobrogei a fost adoptată la 19 noiembrie 2013 de Senat, la data de 9 septembrie 2015 a fost votată de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, iar la data de 6 octombrie 2015 a fost publicată în Monitorul Oficial.
A fost o recunoaștere publică a semnificației deosebite a zilei care a adus Dobrogea României, un gest de integrare corectă a importanței zilei de 14 noiembrie pentru istoria devenirii României Mari.
Astfel, pe data de 14 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea a avut un loc un ceremonial militar și religios, urmat de depunerea de coroane de flori în cinstea eroilor neamului românesc.
„Fiecare zi de 14 noiembrie constituie, pentru noi, un bun prilej de omagiu și cinstire a memoriei și a sacrificiului înaintașilor noștri. Ei sunt cei datorită cărora astăzi dobrogenii îmbracă haine de sărbătoare. Lor, acestor curajoși luptători pentru țară, le datorăm ziua în care şi noi, tulcenii, am revenit, administrativ, în România noastră, acolo unde, sufleteşte, am fost dintotdeauna“, a transmis, în cadrul evenimentului, Ștefan Coman, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea.
De la ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ din Tulcea a fost lansată cea de-a doua ediție a cărții „România și reunirea Dobrogei. Reacții și implicații (1878 – 1914)“, semnată de reputatul profesor măcinean Sorin Mureșeanu.
De la ora 13.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie a avut loc vernisajul expoziției „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere“ și tot de a la aceeași oră, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară a avut loc vernisajul expoziției „Teodor T. Burada, globe – trotterul secolului al XIX-lea“. De la ora 15.00, la Muzeul de Artă au avut loc finisajul și festivitatea de premiere a Expoziției – Concurs Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea“, ediția a III-a.
Începând cu ora 14.00, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart“ și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ au organizat un spectacol dedicat Zilei Dobrogei. Pe scena teatrului au urcat Ansamblul „Baladele Deltei“, mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, alături de tenorul Paul Celmare și de tulceanul Călin Paraschiv, dar și trupa Ro-mania. Publicul tulcean a avut parte, de asemenea, de momente de umor cu renumiții Romică Țociu și Cornel Palade.
Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!
TUCHILĂ MITICĂ am inteles ca e ...membru a unui partid care l-a pus in functie cred ca ptr asa cev...
Ala a furat o gaina din loc Corbu - Constanta pe care a dat-o mita unui consilier local ptr a semna ...
Deci voi ati testat pe oricine indiferent daca a fost beat sau nu. Asta poarta un nume :abuz.Cum...
Cand ''sanctionati'' primarii care in loc sa repare drumurile monteaza semne de circulatie ''drum c...
Acum vor conduce fara permis. Vorbesc serios. Nu au ei treaba.
''Stejaru - Populație (2021) - Total 1.242 locuitori''De ce nu este desfiintata primaria si con...
Unde fuge cel/cea din ''autoturismul''....maro?
Sunt profund miscat. Sa nu uitati ce ati spus aici azi.Schimbarile din intreaga lume va vor matura...
Mergeți și controlați magazinul Profi de la Pelican Tulcea este un focar de infecție în vitrine...
Avansat ca nu a dat comunicat ca nu vom mai incasa taxa de canal ptr ca bratul Chilia va deveni m...